У Путіна визнали, що рф перебуває "у стані війни"

У Путіна визнали, що рф перебуває

росія перебуває у стані війни нібито через те, що Захід почав підтримувати Україну. Про це повідомив прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков.

"Ми перебуваємо у стані війни. Так, це починалося як спеціальна військова операція, але тільки-но там утворилася ця компашка, коли колективний Захід став учасником цього на боці України, для нас це вже стало війною. І кожен повинен це розуміти для своєї внутрішньої мобілізації", - сказав він.

А після цього заявив, що "рф не допустить існування на своїх кордонах держави, яка хоче забрати Крим та нові регіони".

Потім, Пєсков почав виправдовуватися за свої слова про "стан війни".

"Правовий статус СВО де-юре не змінився, але де-факто все це перетворилося на війну на тлі дедалі більшої залученості Заходу в конфлікт", - заявив він.

Нагадаємо, екстрені відключення у Донецькій та Дніпропетровській областях, які стались внаслідок потужного ракетного удару рф по енергосистемі України, призвели до знеструмлення низки шахтарських підприємств. За даними Міненерго, наразі під землею перебуває більш як тисяча працівників. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 21 березня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще понад 850 солдатів. Сили оборони України також знищили вісім танків, 37 бойових броньованих машин, 35 артсистем та два засоби протиповітряної оборони.

Головне