У Повітряних силах не виключили можливості авіаційної загрози з Білорусі

У Повітряних силах не виключили можливості авіаційної загрози з Білорусі

У Повітряних силах розглядають можливість авіаційних атак, які можуть бути виконані з території Білорусі в разі наступу російських військ.

Цю інформацію надав спікер Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"Ми вже бачили, як так званий білоруський президент надавав територію для наступу російських військ під час початку повномасштабного вторгнення. Звісно, що ми не виключаємо авіаційного застосування з їх території", - підкреслив Євлаш.

Він також відзначив, що оскільки російська авіація може швидко переміщатися на великі відстані та виконує навчання на території Білорусі, використовуючи її аеродроми, існує загроза.

"Тому, звичайно, загроза з боку Білорусі відчувається. У тому числі різного типу. Як ракетних, так і бомбових ударів. Але ми готові до різного розвитку подій, ми стежимо за переміщенням літаків, їх зльотами, використовуємо наші розвіддані та партнерів", - додав спікер Повітряних сил ЗСУ.

Як відомо, Білорусь надає допомогу росії у війні проти України. Ще на початку повномасштабного вторгнення російські окупанти атакували нашу країну, включаючи територію Білорусі. В той час ворожі сили захопили частину Київської, Чернігівської та Сумської областей. Пізніше наші війська звільнили ці регіони. Також росіяни використовували Білорусь для здійснення ракетних ударів по нашій країні.

Напередодні, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готується до можливої війни проти "недружніх держав".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Німеччині затримали судно з рф з підсанкційними товарами.

Головне