У посольстві США підтвердили, що "Азов" зможе отримувати американську зброю

У посольстві США підтвердили, що

Посольство США підтвердило, що12-та бригада спеціального призначення "Азов"пройшла перевірку, необхідну американським законодавством. США зняли заборону на надання зброї. Про це повідомили у пресслужбі "Азов".

"Співробітники Посольства США в Україні підтвердили, що 12-та бригада спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України пройшла перевірку, яка передбачена законодавством США, і має право на отримання допомоги від Сполучених Штатів Америки у сфері безпеки", - йдеться у повідомленні.

Отримання західної зброї та підготовки від США не тільки підвищать боєздатність "Азову", але сприятимуть збереженню життів та здоров'я особового складу.

"Це стало результатом тривалої та кропіткої роботи, яку військовослужбовці "Азову" систематично вели в площині боротьби з успішними результатами діяльності російської пропаганди", - повідомили там.

Втім у заяві не повідомили, чи вже отримали та використовують американське озброєння.

Нагадаємо, в Україні відкрився перший спільний цех Укроборонпрому та німецького збройового концерну Rheinmetall. Про це повідомляє Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Як писали "Ми-Україна" раніше, адміністрація Джо Байдена дозволила українській бригаді "Азов" використовувати американську зброю, скасувавши заборону, накладену багато років тому. Про це повідомляє видання Washington Post.

 

Головне