У Польщі затримали шпигуна рф, який стежив за військовими об'єктами

У Польщі затримали шпигуна рф, який стежив за військовими об'єктами

У Польщі затримали російського шпигуна, який стежив за військовими об'єктами країни.

Про це повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський на своїй сторінці в Twitter.

Як зазначається, агентство внутрішньої безпеки затримало ще одного учасника шпигунської мережі. Вні також працював на Головне розвідувальне управління російської федерації (ГРУ).

Підозрювана особа вела спостереження за військовими об'єктами і морськими портами. Чоловік систематично отримував зарплату від російських кураторів.

"Це вже 15-та людина, затримана в рамках цього розслідування", - розповів міністр Камінський.

Нагадаємо, правоохоронні органи Польщі арештували російського хокеїста, його підозрюють у шпигунстві на польській території на користь рф. Чоловік став 14-м затриманим у рамках розслідування щодо російської шпигунської мережі в Польщі.

У прокуратурі зазначили, що члена польської хокейної команди першого дивізіону взяли під варту в південному польському регіоні Сілезія. Ані його імені, ані назви клубу, за який він грає у відомстві не розкрили. Єдине, що повідомили, це що юнак перебуває в Польщі від жовтня 2021 року.

Підозрюваному закидають розвідку різних об’єктів у Польщі, особливо критичної інфраструктури у низці провінцій країни.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Швейцарія припускає, що десятки російських шпигунів можуть працювати у країні під дипломатичним або консульським прикриттям. Як зазначається, щонайменше третина російських дипломатів у країні працюють на спецслужби рф.

За оцінкою розвідки, у країні представлені близько 220 осіб, акредитованих при російських дипломатичних і консульських представництвах у Женеві та Берні. Список включає дипломатичний, технічний або адміністративний персонал.

Головне