У Польщі наступного року двічі підніматимуть "мінімалку"

У Польщі наступного року двічі підніматимуть

"Мінімалка" в Польщі наступного року зросте. Влади країни планує здійснювати підвищення у два етапи. Про це розповіла міністерка у справах сім'ї та соціальної політики Марлена Малага, пише Reuters.

Це, за її словами, необхідно зробити з огляду високу інфляцію в Польщі. Так, у лютому показник інфляції в країні злетів до небаченого за понад 25 років рівня у 18,5%, у березні - 14,7%.

Малага анонсувала, що перше підвищення на поляків чекає 1 січня 2024 року, наступне - 1 липня.

"Мінімальна заробітна плата наступного року буде вищою за 4200 злотих (994,4 долара)", — зазначила вона.

Як відомо, від 1 січня 2023 року і на сьогодні мінімальний розмір оплати праці (брутто) у Польщі складає 3490 злотих (826,3 долара) на місяць. В Україні цей показник становить 6700 грн.

Станом на кінець лютого, як свідчать дані Personnel Service, на території Польщі знаходилось близько 2,3 млн українців. Ця цифра включає і тих наших співгромадян які проживали там до повномасштабного вторгнення (йдеться про 775 000 українців). Видання PAP пише, що станом на лютий, у Польщі працювало близько 900 000 громадян України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, черговий пакет санкцій ЄС проти рф – вже 11-й від початку повномасштабного вторгнення, блокують дві країни-члени блоку. За даними Politico, ця "дивна пара" - це Угорщина і Греція.

Головне