У Польщі попередили про підвищену активність військових літаків на кордоні

У Польщі попередили про підвищену активність військових літаків на кордоні

У Польщі з 5 лютого по 5 травня цього року буде діяти навігаційне попередження для користувачів повітряного простору через безпекову ситуацію на східному кордоні.

Цю інформацію оприлюднило Оперативне командування Збройних сил Польщі у Twitter.

Польське агентство аеронавігаційних послуг випустило навігаційне попередження (NOTAM), щоб повідомити цивільних користувачів повітряного простору про можливий збільшений рух військових літаків у східній частині Польщі у зв'язку з "загрозливою ситуацією на східному кордоні".

Навігаційні попередження - це непередбачена військова діяльність, пов'язана з забезпеченням національної безпеки, і є стандартним способом повідомлення у випадках, коли необхідно забезпечити безпеку руху в польському повітряному просторі, пояснили у оперативному командуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа скидає "мирну маску", а НАТО готується до війни

Напередодні заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква висловив думку, що українсько-польські стосунки зараз мають зовсім іншу тональність. Він зазначив, що Польща приєдналась до Вільнюської декларації G7 про гарантії безпеки лише 22 січня. Також тоді прем'єр-міністр Дональд Туск домовився про багато речей під час візиту в Україну.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, король Великої Британії Чарльз III вперше з'явився на публіці після оперативного втручання. Монарх разом зі своєю дружиною, королевою Каміллою відвідав церкву.

Головне