У Польщі поліція відреагувала на фермера з плакатом-зверненням до Путіна

У Польщі поліція відреагувала на фермера з плакатом-зверненням до Путіна

Правоохоронні органи Польщі відкрили кримінальну справу стосовно одного з фермерів-протестувальників, який виділився серед інших радянським прапором та плакатом із закликом до російського диктатора Путіна "навести лад" і в Україні, і в Брюсселі.

"Негайна реакція польської поліції на демонстрацію обурливих гасел під час протесту фермерів у Водзіславському повіті. Поліція і прокуратура проводять перевірку відповідно до статті 256.1 Кримінального кодексу. Кожен, хто вчиняє дії, мотивовані ненавистю до іншої людини, буде притягнутий до кримінальної відповідальності", - вказано у повідомленні. 

Стаття передбачає покарання у вигляді штрафних санкцій або двох років обмеження / позбавлення волі.

Як відомо, на інцидент відреагував також міністр внутрішніх справ Польщі Марчін Кервінський. 

"Поліція та прокуратура проводять дії проти його автора. Згоди на такі злочинні дії не буде", - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні, 20 лютого, поляки на вантажній станції "Медика" висипали на землю українське зерно з вантажних вагонів. Сільгоспродукція прямувала через Польщу транзитом до ФРН. В "Укрзалізниці" заявили, що у зв'язку з несанкціонованим втручання в роботу залізниці компанія направила звернення до правоохоронних органів Польщі та повідомила про інцидент посольство. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 20 лютого польські фермери посилили обмеження руху транспорту, включно з легковиками та автобусами, на українсько-польському кордоні. Пізніше того ж дня блокування було послаблено.

Головне