Біля "Медики" поляки висипали українське зерно з залізничного контейнера (відео)

Біля

Польські мітингувальники вчергове висипали на землю українське зерно. Цього разу інцидент стався на залізниці перед пунктом перетину "Медика-Шегині". Про це з місця події інформують кореспонденти видання "Радіо Свобода".

"Польські протестувальники біля кордону відкрили вантажний контейнер із сільськогосподарською продукцією - та висипалась на колію", - йдеться у повідомленні. 

Блокування залізничної колії, як зазначається, відбувалось упродовж 15 хвилин. Після цього мітингарі вирушили до автотраси, де перекривають проїзд фурам в бік України. 

Як відомо, 12 лютого польські фермери, що протестують на кордоні з Україною, навмисно знищили зерно з вантажівок, висипавши його на землю. У Міністерстві аграрної політики та продовольства України відреагували на такі дії поляків та засудили їх. Тоді міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський перепросив в України за інцидент та заявив, що дії поляків є "не зовсім адекватною формою протесту". 

Нагадаємо, польські аграрії продовжують блокувати рух на кордоні з Україною на шести напрямках - "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Шегині", "Рава Руська" та "Краківець". Станом на учорашній день у чергах біля пунктів пропуску стояло близько 2900 машин

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські перевізники розпочнуть 20 лютого акцію протесту на кордоні з Польщею. Протести заплановані на трьох пунктах пропуску - "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині".

Головне