У Польщі пояснили, чому не збили вранці на своїй території російську ракету

У Польщі пояснили, чому не збили вранці на своїй території російську ракету

Польща збила б російську ракету, яка вранці 24 березня порушила її повітряний простір, якби вона залетіла глибше в країну. Про це заявив радник міністра оборони Мечислав Бєнєк. 

Він нагадав, що російська ракета перебувала у повітряному просторі Польщі 39 секунд - вона летіла на висоті 400 метрів зі швидкістю 800 км/год та на 1,5-2 км залетіла на польську територію. Через це Польща відняла у повітря дві пари винищувачів F-16.

"Зенітно-ракетна оборона, чергові пари F16 (польська та американська) встигли б збити об’єкт. Ефектори, тобто ракети, які є у пілотів на борту, могли б збити об’єкт, якби він пішов глибше та загрожував", - заявив Бєнєк.

Водночас міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш наголосив, що цей інцидент продемонстрував, наскільки важливо продовжувати надавати допомогу Україні.

Нагадаємо, вранці 24 березня під час ракетної атаки рф на Україну однак з ракет окупантів порушила повітряний простір Польщі. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Польща звернеться до росії з вимогою пояснень через чергове порушення повітряного простору країни російською ракетою. 

Головне