У передріздвяну суботу зафіксовано пік пасажиропотоку на українському кордоні, – ДПСУ

У передріздвяну суботу зафіксовано пік пасажиропотоку на українському кордоні, – ДПСУ

У передріздвяну суботу, 23 грудня, було зафіксовано пік пасажиропотоку на українському кордоні. У цей день кордон перетнуло понад 141,5 тис. осіб.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України. Як зазначається, більшість людей перетнули кордон на українсько-польській ділянці - близько 80 тис.

Загалом за тиждень перед Різдвом кордон з Україною в обидва боки перетнули понад 750 тис. осіб. З них більшість, тобто майже 394 тис. осіб, заїжджали на територію України.

"Це один з найвищих показників пасажиропотоку через державний кордон України після початку повномасштабного російського вторгнення. Для прикладу, у 2022 році за добу перед Святвечором державний кордон України перетнуло на 19,2 тис. осіб менше", - розповіли в Держприкордонслужбі.

Перед самим Різдвом пасажиропотік скоротився, проте досі є високим. Зокрема, протягом неділі, 24 грудня, на кордоні було оформлено понад 111 тис. осіб. З них понад 66 тис. в'їжджали в Україну.

У ДПСУ наголосили, що через те, що наразі в багатьох країнах, де проживають українці внаслідок російського повномасштабного вторгнення, тривають різдвяно-новорічні канікули, то кількість людей, які виїжджають чи заїжджають в Україну, може бути високою. При цьому найбільший пасажиропотік залишається на пунктах пропуску з Польщею. Тим, хто планує перетинати кордон, рекомендують, якщо це можливо, прокладати маршрути через пункти пропуску, які завантажені найменше. 

дпсу2.jpg (101 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прикордонники Мукачівського загону у різдвяну ніч з 24 на 25 лютого затримали трьох ухилянтів на кордоні з Угорщиною. Вони збирались незаконно перетнути кордон по річці Тисі.

Головне