У Пентагоні заявили, що не анонсуватимуть передачу Україні ATACMS

У Пентагоні заявили, що не анонсуватимуть передачу Україні ATACMS

Сполучені Штаті Америки не будуть заздалегідь анонсувати вміст пакетів допомоги Україні. Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

За її словами, Вашингтон та Київ постійно комунікують щодо передачі Україні далекобійних ракет ATACMS. При цьому Сінгх наголосила, що США не будуть розголошувати, яку зброю передаватимуть Україні.

"Ми регулярно консультуємося з українцями щодо того, що їм потрібно. Але я не збираюся анонсувати нічого, що може входити до майбутніх пакетів", - заявила представниця Пентагону.

Також вона відмовилася коментувати інформацію про додаткові поставки ATACMS в Україну та кількість ракет, які українська сторона отримала раніше.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ зʼявилася інформація, що США таємно передали Україні ракети ATACMS великої дальності. Згодом це підтвердив президент України Володимир Зеленський. Також він повідомив, що українські захисники вже встигли використати ATACMS. Ці ракети випустили по аеродромах у тимчасово окупованомих Бердянську і Луганську.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що російські комплекси ППО не зможуть ефективно протидіяти ракетам ATACMS.

Головне