У Пакистан прибула перша в історії партія зрідженого нафтового газу з рф: з доставкою допоміг Іран

У Пакистан прибула перша в історії партія зрідженого нафтового газу з рф: з доставкою допоміг Іран

Пакистан отримав першу в історії партію російського зрідженого нафтового газу (LPG). Про це із посиланням на заяву посольства рф в Ісламабаді, пише Reuters.

"рф поставила першу партію зрідженого нафтового газу обсягом у 100 000 метричних тонн до Пакистану", - вказано у повідомленні дипвідомства.

Вантаж до берегів країни прибув через іранську особливу економічну зону "Серахс".

У посольстві заявили, що вже відбуваються перемовини та консультації стосовно ще однієї поставки. Водночас у відомстві не розкрили деталей про участь Ірану, так само не вказали і ціну енергоносія та чи була Пакистану надана знижка.

Як відомо, про намір Ісламабаду купувати нафту у країни-агресора стало відомо у квітні 2023 року. Завдяки цьому рф отримала ще один ринок збуту для свого ресурсу на додачу до Індії та Китаю після запровадження санкцій.

Нагадаємо, перша в історії партія нафти з росії у пакистанський порт Карачі прибула 11 червня. Тоді прем’єр Пакистану Шехбаз Шаріф назвав цей день “знаменним” для країни. ЗМІ вдалось дізнатись, що Ісламабад за отриманий енергоносій розрахувався з рф юанями.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Австралія продовжила санкції проти росії та Білорусі на два роки. Країна спільно з партнерами прагне змусити рф понести витрати за допомогою цільових санкцій та торговельних заходів, які зменшують здатність агресора фінансувати війну в Україні.

Головне