У Новій Зеландії сталася стрілянина за кілька годин до початку ЧС з футболу

У Новій Зеландії сталася стрілянина за кілька годин до початку ЧС з футболу

У Новій Зеландії, у центрі міста Окленд, сталася смертельна стрілянина за кілька годин до початку Чемпіонату світу з футболу серед жінок.

Про це повідомив телеканал CNN. Як зазначається, прем’єр-міністр країни Кріс Гіпкінс підтвердив загибель трьох осіб, включно зі стрільцем. При цьому ще декілька людей зазнали поранень.

За словами голови уряду, служби екстреної допомоги прибули до центрального ділового району міста відразу після 7-ї ранку за місцевим часом. Це відбулося після повідомлення про те, що чоловік, озброєний помповою рушницею, відкрив вогонь на будівельному майданчику.

Глава поліції Нової Зеландії Ендрю Костер наголосив, що одного офіцера застрелили, коли він намагався нейтралізувати нападника. Водночас четверо цивільних осіб зазнали "середніх та важких поранень".

Поліція Нової Зеландії також повідомила, що стрілянина не становить загрози національній безпеці. Офіційні особи заявили, що церемонія відкриття Чемпіонату світу з футболу серед жінок і перша гра відбудуться за планом.

У своїй заяві після стрілянини ФІФА висловила "найглибші співчуття родинам і друзям жертв".

У Новій Зеландії стрілянина - відносно рідкісне явище, особливо після введення суворих законів про володіння зброєю в 2019 році. Це сталося після того, як масова стрілянина в Крайстчерчі призвела до загибелі 50 людей.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в американському Техасі сталася стрілянина, у результаті якої загинули двоє людей. Інцидент трапився у місті Амарілло під час вечірки. Усе розпочалося з бійки, а закінчилося стріляниною. Проте хто саме здійснив постріли поки невідомо.

Головне