У Німеччині вимагають запровадити тест на водіння для літніх людей

У Німеччині вимагають запровадити тест на водіння для літніх людей

Жителі Німеччини виступають за запровадження тесту на водіння, який будуть проходити люди літнього віку. Як пише Deutsche Welle, напередодні в країні провели відповідне опитування.

Згідно з його даними, 85% учасників дослідження вважають, що водії у віці 75 років і старше мають здійснювати контрольну поїздку разом з експертом.

90% опитаних жителів Німеччини зізналися, що готові самі в певний момент добровільно відмовитися від водійського посвідчення. Більшість із них збираються зробити це тоді, коли їхній стан здоров'я не дозволятиме керувати автівкою.

На думку експерта Йоахіма Бюллера, з вини водіїв, яким понад 75 років, у Німеччині відбувається велика кількість ДТП. 

Водночас журналісти Deutsche Welle поспілкувалися з вчителями автомобільних шкіл, які висловилися проти обов'язкового іспиту для літніх людей.

Нагадаємо, у Німеччині право на керування легковим автомобілем або мотоциклом не має терміну дії - виняток становлять водії вантажівок. Також не існує правил, що зобов'язують літніх людей проходити медогляд або відмовлятися від водійських прав після досягнення певного віку.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, українці у серпні витратили майже 15 млрд грн на нові авто - на 45% більше, ніж торік, та на 28% вище, ніж у липні.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.