У Німеччині прокоментували відмову Шольца передавати Taurus Україні

У Німеччині прокоментували відмову Шольца передавати Taurus Україні

Міністрка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прокоментувала твердження щодо відмови канцлера Олафа Шольца постачати ракети Taurus Україні через можливий страх перед президентом рф Володимиром Путіним.

Свою позицію вона висловила у інтерв'ю медіагрупі Funke, передає Tagesspiegel.

На запитання про те, чи виступає Шольц проти поставки ракет Taurus через страх перед Путіним, Бербок заявила: "Канцлер не має страху перед Путіним".

Вона також закликала припинити дискусії про можливу передачу ракет Taurus Україні через ризик дестабілізації з боку росії.

"Частина російської військової пропаганди має на меті розділити і дестабілізувати західні демократії. Ми не повинні дозволити цьому статися, особливо коли ми стоїмо перед виборами – європейськими виборами або національними виборами в Німеччині", - підкреслила Бербок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не чи, а коли Україна отримає Taurus від Німеччини

Нагадаємо, 13 березня канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти передачі Україні далекобійних ракет Taurus. Він наголосив, що для застосування ракет потрібна участь німецьких солдатів.

Втім, 16 березня Правляча коаліція Німеччини у Європарламенті підтримала передачу ракет Taurus Україні. Відповідне рішення під час засідання ЄП у Страсбурзі підтримали 451 депутат, проти виступили 46. Ще 49 парламентарів від голосування за резолюцію про "необхідність непохитної підтримки України з боку ЄС" утрималися.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський 29 березня підписав указ про звільнення Марка Шевченка з посади посла України у Молдові.

Головне