У НАТО не вірять, що росія може вторгнутися на їхню територію найближчим часом

У НАТО не вірять, що росія може вторгнутися на їхню територію найближчим часом

У НАТО не вірять, що росія може вторгнутися на їхню територію найближчим часом. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Однак, як пише видання, топ-посадовці Альянса побоюються, що за кілька років Москва стане сильнішою для нападу.

"У більш короткостроковій перспективі Москва може спровокувати конфлікт у сусідніх країнах, розбурхавши місцевих росіян і використавши напруженість як привід для втручання, як це зробив Кремль на сході України десять років тому", – йдеться у матеріалі.

Однією з причин занепокоєння західних посадовців є відродження росією своєї оборонної галузі за останній рік, яке відбулося зі швидкістю, яку багато хто на Заході вважав неможливою.

"Ми живемо у справді небезпечні часи і в момент, коли широкомасштабний конфлікт є більш вірогідним, ніж будь-коли в новітній історії", – заявив анонімний представник британської військової розвідки.

Нагадаємо, загалом на протилежному боці кордону ворог утримує "кілька десятків тисяч російських військових" на даний момент. Таку оцінку в ефірі "Ми-Україна" озвучив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ході комплексних заходів затримали двох організаторів, які масово поширювали дезінформацію про війну в Україні. Їх мета — штучно дискредитувати Сили оборони.

Головне