У нас обмежені засоби, але сильне бажання допомогти, – Санду

У нас обмежені засоби, але сильне бажання допомогти, – Санду

Президентка Молдови Мая Санду виступила з потужною заявою підтримки України на Саміті миру у Швейцарії. Вона наголосила на принципах, які мають лягти в основу справедливого та стійкого миру - повага до територіальної цілісності та суверенітету України.

Санду рішуче відкинула будь-які спроби нав'язати Україні капітуляцію чи окупацію як основу для миру. Лідерка країни поставила риторичне запитання, чи хтось із присутніх на саміті вірить, що відмова від частини своїх територій може забезпечити тривалий мир. 

"Ми усі хочемо миру. Але що визначає мир? Ми знаємо, що не є миром. Капітуляція – це не мир, окупація – це не мир. І це ніколи не може бути основою для миру. Хтось тут на цьому саміті вірить в те, що якщо відмовитися від частини своїх територій, то це забезпечить тривалий мир?", - сказала вона на конференції.

Президентка Молдови закликала всіх учасників саміту до солідарності з Україною та підтримки її зусиль у захисті своєї землі та відновленні миру. Вона підкреслила, що мир має бути потужним і ґрунтуватися на принципах міжнародного права.

Санду запевнила, що Молдова і надалі докладатиме зусиль для відновлення миру в Україні, який буде базуватися на збереженні територіальної цілісності та суверенітету.

"Український мир – це мир Молдови. У цьому світі, який взаємопов’язаний, мир не може лише в одних країнах. У нас спільне майбутнє для всіх", - підсумувала президентка.

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільниця ЄК Урсула фон дер Ляєн заявила на важливості досягнення єдності щодо подальших кроків до миру в Україні підкресливши, що замороження конфлікту призведе до нових війн.

Головне