У НАБУ показали, як чиновники з Тернопільщини домовлялись про хабар

У НАБУ показали, як чиновники з Тернопільщини домовлялись про хабар

НАБУ оприлюднило запис розмови між підприємцем та чиновниками Тернопільщини, які вимагали із підприємців 1,8 мільйона гривень хабаря.

Про це повідомляє НАБУ.

Голова Тернопільської облради та двоє заступників голови Тернопільської ВЦА вимагали 1,8 млн гривень у бізнесмена за підписання актів виконаних робіт з будівництва інфраструктурних об’єктів.

Посадовців затримали після передачі третього траншу у розмірі понад 600 000 грн.

НАБУ також повідомляє, що голова Тернопільської облради домовився з начальником ОВА Трушем про те, що неправомірна вигода за перерахунок заборгованості повинна бути передана йому повністю.

"Я вам даю десять відсотків", – каже заявник до голови облради.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала вже другого інформатора рф, що намагався розвідати ситуацію навколо Південноукраїнської АЕС. 

Згідно з оприлюдненими даними, окупанти у травні завербували жителя Южноукраїнська, який потрапив у їхнє поле зору через свої прокремлівські дописи в одному з російських Telegram-каналів.

“Зловмисник збирав та передавав ворогу інформацію про місця базування та чисельність підрозділів Сил оборони, які охороняють Південноукраїнську атомну електростанцію. Зокрема, їх цікавили точні координати розміщення військових формувань, що забезпечують оборону АЕС та міста-супутника Южноукраїнськ”, – йдеться у повідомленні.

Росіяни збиралися використати отримані від інформатора дані для прицільних ракетних ударів по АЕС.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ПВК “Вагнер” передасть свою важку військову техніку до діючих підрозділів Збройних Сил російської федерації.

Головне