У МЗС прокоментували звинувачення України у підтримці повстанців у Малі

У МЗС прокоментували звинувачення України у підтримці повстанців у Малі

Міністерство закордонних справ України офіційно відкинуло звинувачення, щодо нібито причетності України до постачання дронів повстанцям у Малі. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Дипломатичне відомство також заперечило всі звинувачення з боку високопосадовців Республіки Малі та Республіки Нігер у "співпраці з терористами".

Україна не передає західне озброєння й техніку від союзників до регіону Сахелю, тут діє розгалужена система моніторингу та контролю над зброєю, що надходить від міжнародних партнерів.

"У контексті безпідставних звинувачень урядів Малі і Нігеру на адресу України закликаємо припинити поширення неправдивої інформації, яка повторює брехливі наративи пропаганди держави-агресора росії", — пишуть у МЗС.

МЗС закликало припинити поширення неправдивої інформації та підкреслило прагнення України розвивати взаємовигідні відносини з усіма африканськими державами на засадах рівності, невтручання у внутрішні справи та поваги до суверенітету.

Нагадаємо, СБУ передали до суду обвинувальні матеріали проти так званого ректора "луганського державного аграрного університету імені Ворошилова", його звинувачують у колабораційній діяльності у сфері освіти.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом доби російські війська здійснили 366 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області, зокрема авіаційні удари, артилерійські обстріли та атаки дронами.

 

Головне