У МЗС Німеччини закликали до деескалації на Близькому Сході

У МЗС Німеччини закликали до деескалації на Близькому Сході

У Німеччині заявили про необхідність деескалації напруженості на Близькому Сході. У Міністерстві закордонних справ ФРН наголосили - нині вель близькосхідний регіон "затамував подих" та слідкує за розвитком ситуації.

"Знову весь регіон затамував свій подих. Нам терміново потрібні конкретні кроки на Близькому Сході для деескалації та уникнення подальших жертв серед цивільного населення", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому у офіційному акаунті МЗС ФРН у соцмережі X (колишній Twitter).

Також у німецькому зовнішньополітичному відомстві додали, що голова МЗС ФРН Анналена Бербок тримає зв’язок зі своїми колегами з Ізраїля та Лівану щодо подальших дій.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю ввечері 20 вересня вдарила по Лівану. Під атакою опинилася столиця країни - Бейрут. Ізраїльська атака була спрямована на район Дахія, де розташовані осередки угруповання "Хезболла".

Як повідомляли "Ми-Україна", угруповання "Хезболла" заявило про загибель двох своїх високопоставлених членів та 14 бойовиків внаслідок удару Ізраїлю по Бейруту, який було завдано напередодні.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.