У МВА розповіли, куди евакуюють людей з постраждалої 18-поверхівки у Голосіївському районі 

У МВА розповіли, куди евакуюють людей з постраждалої 18-поверхівки у Голосіївському районі 

У Голосіївському районі поблизу постраждалої від ракетної атаки рф багатоповерхівки розгорнуто штаб з проведення аварійно-рятувальних робіт. Його розташували на базі місцевої школи, розповів в ефірі "Єдиних новин" речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов. 

"Коли підрозділи ДСНС гасять пожежу, вони спочатку намагаються евакуювати людей з цих будинків. Відповідно ці мешканці будуть у школі, вони там будуть тимчасово перебувати. З ними там вже працюють психологи та лікарі, якщо така потреба є. Після того, як будуть ліквідовані всі наслідки атаки, у будинки працюватимуть експерти. Вони встановлять, чи підлягає будинок ремонту", - розповів він. 

Шаманов зазначив, що даними ДСНС, під завалами будинку можуть бути загиблі. 

Як відомо, 7 лютого вранці російська армія вдарила ракетами по Києву. В цілому над містом силами і засобами ППО було уражено приблизно 20 російських ракет. Ворожі засоби повітряного нападу заходили на столицю одразу з кількох напрямків. Станом на цю годину відомо про 21 постраждалого. Президент Володимир Зеленський повідомив про щонайменше двох загиблих. У результаті обстрілу у Києві відключилися лінії електропередачі та знеструмлено підстанції, що призвело до відключення 19 400 абонентів.

Нагадаємо, під час ранкового масованого ракетного удару на Київщині поранень зазнали двоє цивільних. Рештки збитих російський ракет падали у восьми населених пунктах області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 7 лютого вранці армія рф випустила по Україні 64 засоби повітряного нападу, зокрема ракети Х-101/Х-555/Х-55, Х-22, "Іскандери", "Калібри" та С-300. В цілому за ніч та ранок протиповітряна оборона знищила 44 ворожі цілі - 29 ракет та 15 БпЛА.

Головне