У Монголії нагадали Путіну, кому історично належала більша частина росії

У Монголії нагадали Путіну, кому історично належала більша частина росії

На тлі марень російського диктатора Володимира Путіна про претензії на "ісконно" російські землі експрезидент Монголії нагадав йому, у чиїй власності ще у XIII столітті перебувала більша частина нинішньої російської федерації. Цахіагійн Елбегдорж опублікував тогочасну карту та саркастично зазначив, що монголи - це "мирна нація".

"Після промови Путіна. Я знайшов історичну карту Монголії. Не хвилюйся, ми - мирна і вільна нація", - написав колишній лідер країни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такер Карлсон з путіним – це як обійми інфікованого з безнадійним

Як відомо, Путін часто використовує наративи про повернення "ісконно" російських територій в контексті війни в України. Використав він його і під час нещодавнього інтерв'ю Такеру Карлсону. Також диктатор представив "журналісту" папку з копіями листів, які нібито належали Богдану Хмельницькому, та запропонував здійснити "історичну екскурсію" в його вигадану версію історії України. Він розпочав з опису запрошення Рюрика на князювання до Великого Новгорода, хоча такого історичного факту насправді не існує. Крім того, президент рф заявив, що Богдан Хмельницький просив російського царя взяти під сильну руку українські землі.

Координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі відреагував на скандальне інтерв'ю. За його словами, будь-які заяви Путіна не варто сприймати за чисту монету. Кірбі зазначив, що американський народ все одно "знає, хто винен". Представниця Зовнішньої дипломатичної служби Європейського Союзу, речниця Єврокомісії Набіла Массралі заявила, що Путін не сказав нічого нового, а лише повторив застарілу брехню.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова українського МЗС Дмитро Кулеба вважає, що інтерв’ю з президентом рф Путіним у 2024 році — це все одно, що дати слово Адольфу Гітлеру в 1944 році.

Головне