Такер Карлсон з путіним – це як обійми інфікованого з безнадійним

Такер Карлсон з путіним – це як обійми інфікованого з безнадійним

Дві години поспілкувалися чемоданний фюрерок і журналіст Такер Карлсон, який спробував одним махом вирішити всі світові проблеми. Під орудою кремлівського навіженого, під його геополітичну маячню і на його користь... Навряд чи з таким підходом Такер може претендувати на помітну посаду при потенційному поверненні Дональда Трампа.

В цьому відвертому — жодного гострого запитання — відбілюванні воєнного злочинця нема нових сенсів, ми все давно чули.

Спочатку історичні девіації, де Москва, якої ще не існувало, весь час керувала Києвом. Потім путінські нескінченні шмарклі, як всі його не поважають, постійно обманюють і не дають повернути "споконвічні російські землі". Потім про державні перевороти в Україні в 2004 і 2014 роках — звісно, змінність влади в Україні є для путіна найстрашнішим злочином. Далі, звісно, про те, що це Україна почала війну проти росії в 2014 році, а росія зараз лише відбиває цей напад. Ну, і на сам кінець про те, що колективний Захід має визнати свої фатальні помилки, припинити підтримку України, піти з Кремлем на переговори, вдовольнити всі збоченські примхи путіна і далі покладатися на його милість і гуманізм.

Тому і Україні, і нашим партнерам треба активно тиражувати ті одкровення фюрерка, які поза бажанням журналіста роблять їх спілкування викривальним. А саме:

  1. Усі історичні вигадки путіна перекреслюються незаперечними фактами сьогодення: анексувавши Крим, підтримуючи колаборантів Донбасу і здійснивши повномасштабне вторгнення, путінська росія порушила Гельсінські угоди про кордони у Європі, а головне — міждержавні договори з Україною про дружбу і добросусідство.
  2. Не було в Україні ніяких переворотів, бо росія визнала результати виборів і 2004, і 2014 років, а сам путін офіційно спілкувався і з П.Порошенком, і з В.Зеленським (з ним і далі готовий).
  3. путін, якій під ордером на арешт від Міжнародного Суду, не приховує, що має намір впливати на хід президентських виборів у США. Це зухвалий виклик злочинця як демократам, так і республіканцям Штатів, який не варто ігнорувати.
  4. Намір путіна впливати на американські вибори на користь Д. Трампа грає прямо проти Китаю. Бо з Дж. Байденом керівництво Китаю поступово шукає спільну мову, а от Трамп в першу свою каденцію розпочав з Китаєм торговельну війну. А на другий прихід збирається її інтенсифікувати. І треба зробити, щоб Китай почув про недоречні несанкціоновані наміри свого кремлівського васала.
  5. Готовність путіна на переговори, але зі Штатами, навіть не з ЄС — це прояв не сили, а слабкості. Його дитячі образи на цивілізований світ нікуди не подінуться. Історичні вигадки дозволяють йому виправдати будь-який злочин проти людяності. Тому, якщо його жорстко не спинити, він Україною не вдовольниться і піде на Європу. Бо він діє точно в алгоритмі Гітлера, і тому не путіну засуджувати нацизм.

 

Цим інтерв’ю російський диктатор не зробив інформаційний прорив. Навпаки, він розкрився і підставився. І його людожерську сутність, підкріплену цитатами з його ж зізнання, необхідно якомога ширше донести до світу. Це завдання і для нашої дипломатії, і для волонтерів, і для активних українців — тих, хто в Україні, і тих, хто змушений виїхати з неї після початку агресії.

Олександр Кочетков, військовий аналітик, експерт з ракетно-ядерного озброєння

Головне