У Монголії поблизу кордону з рф виявили бубонну чуму

У Монголії поблизу кордону з рф виявили бубонну чуму

У Монголії виявили 137 природних осередків чуми, частина з яких знаходиться поблизу кордону з росією. Про це інформує Монгольський національний центр вивчення зоонозних хвороб, пише Укрінформ.

За даними спеціалістів, у північно-західному аймаку Увс, який межує з російською Тувою, знайшли осередок бубонної чуми.

Попередні дослідження в аймаку Увс проходили минулого року. Тоді  російські та монгольські епідеміологи виявили підвищену активність природного вогнища хвороби.

В росії стверджують, що ситуація перебуває під контролем. Фахівці росспоживнагляду слідкують за активізацією природних вогнищ чуми в Монголії поблизу кордону з рф.

Бубонна чума: що це за хвороба

Бубонна чума це дуже небезпечна, смертельна недуга, яка є найбільш поширеною формою чуми в світі. Бубонна чума це бактеріальне захворювання, що виникає після укусу інфікованої блохи, яка живе на гризунах у дикій природі. Збудник чуми бактерія Yersinia pestis потрапляє в організм людини та рухається лімфатичною системою до найближчого лімфатичного вузла, і там починає розмножуватися. Через це лімфовузол запалюється, набрякає та створює хворобливі відчуття. Хвороба може вбити дорослу людину менш ніж за добу, якщо вчасно не звернутися за допомогою до лікарів.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти заразилися сибірською виразкою у Запорізькій області. Загарбники рили окопи на Запоріжчині і випадково натрапили на скотомогильник.

Головне