У Мінцифри запустили інструмент для перевірки рівня кіберграмотності

У Мінцифри запустили інструмент для перевірки рівня кіберграмотності

Міністерство цифрової трансформації України запустило онлайн-інструмент для перевірки рівня кіберграмотності громадян. Про це пресслужба відомства повідомило в Telegram-каналі.

Як зазначається, це тест був розроблений спеціально для того, аби мати змогу перевірити свій рівень розуміння правил безпечної поведінки в мережі. Туди включені 15 питань на п'ять тем:

  • Захист пристроїв та безпечне підключення до мережі інтернет;
  • Захист персональних даних і приватності та безпека в інтернеті;
  • Захист особистих прав споживача від шахрайства та зловживань;
  • Захист здоров’я і благополуччя;
  • Захист навколишнього середовища.

Тест може пройти кожна особа за посиланням. Водночас після проходження тесту можна отримати сертифікат. Його у Мінцифрі пропонують додавати в резюме.

Нагадаємо, уряд надасть допомогу українцям для вивчення англійської у форматі "єПідтримки". Для вчителів готують безкоштовні програми навчання, щоб вони отримали доступ до якісної освіти та підвищення кваліфікації, заявив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у "Дії" зʼявиться можливість подавати заяву про субсидію - наразі триває бета-тест функції. Раніше подати заяву на субсидію можна було за 21 крок, але завдяки "Дії" кроки скоротяться до семи. Приєднатися до тестування функції зможуть усі, хто мають картку платника податків (РНОКПП) у "Дії", мають підставу для отримання субсидії та хто не отримували субсидію раніше.

Головне