У Міносвіти Грузії спростували наміри відкрити російсько-грузинський університет

У Міносвіти Грузії спростували наміри відкрити російсько-грузинський університет

Російсько-грузинського університету не буде в Грузії, інформація про наміри його відкриття є фейком. На цьому наголосило Міносвіти країни, передає "Грузія Online".

У відомстві заявили, що подібні заяви поширюють з метою "ввести суспільство в оману та навмисно дискредитувати систему освіти".

"З повною відповідальністю заявляємо, що в системі освіти Грузії немає процедури щодо відкриття такого університету", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, видання "Ехо Кавказу" із посиланням на слова очільника грузино-російського центру Дмитрій Лорткіпанідзе повідомило, що на грузинській землі з'явиться спільний з росією вищий навчальний заклад. Навчання у ньому буде безплатним. Наразі триває пошук місця, де можна було б розташувати університет.

Експерти зі сфери освіти Грузії розцінили спробу відкрити російський виш у Тбілісі як нову хвилю експансії росії та зазначили, що подібні навчальні заклади створюють розширення впливу російської політики в Грузії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні, попри заклики Євросоюзу та Сполучених Штатів, Грузія відновила прямі авіарейси з росії, які були заборонені майже чотири роки. Через поновлення авіасполучення з агресором в країні розпочалися протести. Так, 19 травня, місцеві жителі зустрічали борт з росії легендарними плакатами "Русский самолет, иди *".

Головне