У Миколаєві чоловік у Telegram зливав окупантам локації ЗСУ та представників ТЦК у Миколаєві: його затримали

У Миколаєві чоловік у Telegram зливав окупантам локації ЗСУ та представників ТЦК у Миколаєві: його затримали

Співробітники Служби безпеки виявили та затримали чоловіка, який "зливав" окупантам позиції ЗСУ у Миколаєві. 

За даними СБУ, зловмисник був адміністратором місцевого Telegram-каналу, у якому містилися дані про місцезнаходження та маршрути руху представників ТЦК. Також у пабліку були розміщені заклики до призовників ухилятися від мобілізації.

Служба безпеки встановила, що зловмисник діяв за завданням російських спецслужб, які були зацікавлені у зриві мобілізації в регіоні. крім того встановлено, що зловмисник планував диверсії проти українських захисників, зокрема підпали автомобілів ЗСУ.

"Для отримання відомостей фігурант особисто об’їжджав місто і випитував дані під виглядом дружніх розмов у знайомих. Служба безпеки задокументувала злочинні дії фігуранта і затримала його. Під час обшуків у нього вилучено 2 мобільні телефони та комп’ютер із доказами підривної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Нині зловмисник перебуває під вартою. 

Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій блогера за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Як повідомляли "Ми-Україна", в Одесі Служба безпеки України затримала російського агента, який збирав координати для нових ракетно-дронових атак на місто.

Головне