У МАГАТЕ розповіли подробиці відключення однієї з ліній на ЗАЕС

У МАГАТЕ розповіли подробиці відключення однієї з ліній на ЗАЕС

Вимкнення зовнішньої повітряної лінії ПЛ-330кВ на Запорізькій атомній електростанції сталося після того, як неподалік пролунали постріли. Про це повідомили у звіті Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

"Група МАГАТЕ, яка була на місці, чула залпи артилерії сьогодні вранці, а також у середу, коли група чула ракетні обстріли", — йдеться у заяві.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про небезпеку на ЗАЕС.

"Як це неодноразово траплялося під час цієї руйнівної війни, найбільша атомна електростанція Європи втратила ключове джерело електроенергії, необхідної для охолодження своїх реакторів, а також для інших важливих функцій ядерної безпеки. Події сьогоднішнього ранку ще раз підкреслюють реальні небезпеки, з якими стикається цей великий об’єкт", — сказав він. 

Електропостачання Запорізької електростанції до війни забезпечували чотири лінії 750 кВ та шість 330 кВ.

Нагадаємо, хакерські групи, яких фінансує влада Китаю, цьогоріч спрямують зусилля на зрив електоральних процесів у США, Індії та Південній Кореї. Для цього, серед іншого, кіберугруповання використовуватимуть можливості штучного інтелекту (ШІ), попереджає Microsoft. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 4 квітня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 860 солдатів. Сили оборони України також знищили 15 танків, 73 бойових броньованих машини, пів сотні артсистем та 30 дронів.

Головне