У Львові затримали ворожу інформаторку, яка під виглядом переселенки збирала дані про ЗСУ

У Львові затримали ворожу інформаторку, яка під виглядом переселенки збирала дані про ЗСУ

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили зрадницю, як займалась збором даних про дислокацію військових та їх переміщення у Львові на користь противника. Ворожа інформаторка приїхала до обласного центру з Миколаївщини та займалась злочинною дільність прикидаючись ВПО.

Як інформує прес-центр відомства, жінка розпочала свою співпрацю з росіянам торік восени. Як виявилось, її брат також виявився зрадником , якого також не так давно затримали правоохоронці.

У СБУ встановили, що ворожа інформаторка часто бувала поблизу місць, де розташовуються військові формувань та робила позначки на електронних картах.

"Згодом намагалась передати зібрані дані до рф через месенджер. Втім, контррозвідники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили зловмисницю, задокументували злочинні дії і затримали її на спробі передачі розвідінформації агресору", - вказано у повідомленні.

Нині жінка перебуває від вартою. Їй вже повідомили про підозру.

Нагадаємо, раніше СБУ вдалось викрити та знешкодити групу зрадників України, які готували ракетні удари по об’єктах Укрзалізниці. Також до обов’язків агентурної групи ФСБ входив підбір кадрів в так звані окупаційні “адміністрації”.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, Управління Верховного комісара ООН з прав людини в Україні в одному з останніх звітів обвинуватило українську владу у діях, що “можуть мати дискримінаційний характер” стосовно Української православної церкви (УПЦ МП). В МЗС України порадили УВКПЛ базувати свої доповіді на реальних фактах.

Головне