У Львові затримали керівника управління Мін'юсту за вимагання хабарів

У Львові затримали керівника управління Мін'юсту за вимагання хабарів

СБУ та ДБР затримали керівника Західного міжрегіонального управління Мін'юсту у Львові, який вимагав хабарі з підприємців в обмін на ведення бізнесу в пенітенціарних установах.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

У рамках спільної операції СБУ та Державного бюро розслідувань було ліквідовано корупційну схему у Західному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань Мін'юсту. У Львові затримали його керівника, який вимагав хабарі з підприємців за безперешкодне ведення бізнесу у виправних колоніях.

За даними слідства, посадовець уклав корупційну схему з приватною компанією, що займалася обробкою деревини на території однієї з колоній. Він штучно затягував процес укладання офіційних договорів, вимагаючи від підприємців готівкові кошти за кожен кубометр деревини, яку вони обробляли.

Під час документування злочину правоохоронці поетапно фіксували незаконні дії чиновника. Його затримали “на гарячому” під час отримання чергового хабаря у понад 2 тисячі євро.

На основі зібраних доказів посадовцю оголошено підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідство триває, правоохоронці працюють над встановленням інших осіб, причетних до цієї корупційної схеми. Оперативні заходи здійснювали співробітники СБУ Львівської області разом із ДБР за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України та ДБР нейтралізували оперативно-бойову групу воєнної розвідки рф в Одесі, яка готувала силове захоплення влади в Одесі.

Головне