У Львові судили священника УПЦ МП, який у храмі роздавав російську пропаганду

У Львові судили священника УПЦ МП, який у храмі роздавав російську пропаганду

Перебуваючи на посаді диякона тоді ще Свято-Георгіївського храму УПЦ МП у Львові, Олександр Іванченко роздавав відвідувачам церкви літературу з явною російською пропагандо. Про це повідомили у Личаківському районного суду.

У листопаді 2022 року Олександр Іванченко перебував у приміщенні Свято-Георгіївського храму й роздавав відвідувачам церкви книги "Современный Украинский вопрос и его решение согласно божественным и священным канонам". 

У книгах містяться ознаки російської пропаганди, спрямованої проти основ національної безпеки України у релігійній сфері, ознаки розпалювання релігійної ворожнечі, порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійної та конфесійної приналежності.

Між ними було підписано угоду про визнання винуватості. Відтак, суд угоду затвердив та визнав священослужителя винним у ч.1 ст.161 Кримінального кодексу України й присудив йому 3400 гривень штрафу. 

Крім того, Іванченко має сплатити 15 220 гривень за експертизи. 

Нагадаємо, служба безпеки України оголосила про підозру гендиректору “Новатора” Фаріду Абдрахманову, звинувачуючи його в організації агресивної війни на території України. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України оголосила про підозру гендиректору “Новатора” Фаріду Абдрахманову, звинувачуючи його в організації агресивної війни на території України. 

Головне