У лавах "Вагнера" за кілька місяців загинули до 20 000 в’язнів, - британська розвідка

У лавах

У лавах ПВК "Вагнер" у війні проти України за кілька місяців загинули до 20 000 завербованих в’язнів.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну.

Схема набору новобранців у в’язницях мала найбільший розмах на початку 2023 року - на службі були близько 40 000 осіб.

"Солдати, надані "Проектом К", дали росії можливість захопити Бахмут, що було одним з її останніх заявлених успіхів. Проект допоміг "Вагнеру" вирости в організацію, яка минулого місяця прямо кинула виклик владі президента Путіна", – йдеться у повідомленні.

У розвідці вважають, що значна кількість в’язнів, ймовірно, і далі залишаться у "Вагнер" як контрактники. "Тим часом російське Міноборони перебрало на себе "вагнерівське" джерело вербування у тюрмах".

Аналітики відзначають, що завершення цієї схеми "Вагнера" – своєрідна "зміна епохи" в історії ПВК та у російсько-українській війні. 

Нагадаємо, керівник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин має боятися помсти російського президента Володимира Путіна за заколот, який той влаштував 24 червня 2023 року. Таку думку висловив очільник американського ЦРУ Вільям Бернс.

Під час безпекового форуму Aspen Security Forum 2023 голова американської зовнішньої розвідки допустив, що відсутність реакції з боку Путіна зараз – це спроба виграти час та виявити яку ще вигоду Кремль може отримати від “вагнерівців”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Братчук розповів, хто навів ракети на зернові термінали в Одесі.

Головне