У Кривому Розі у частині будинків зникло тепло через ворожі обстріли

У Кривому Розі у частині будинків зникло тепло через ворожі обстріли

У середу, 21 лютого, у Кривому Розі, що в Дніпропетровській області, у частині будинків зникло теплопостачання через ворожі обстріли.

Про це повідомив голова Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак у своєму Telegram-каналі. За його словами, аварійні бригади працюють цілодобово. Зокрема, вони відновлюють мережі, щоб якомога швидше повернути опалення криворіжцям.

Відомо, що причин, які спровокували збій, є кілька. Серед них - підрив Каховської ГЕС, адже води для наповнення систем не було. Внаслідок цього фахівці не змогли провести потрібні випробування. Крім того, збій також став наслідком перебоїв з електроенергією. Відключення світла виникали після російських повітряних атак, які спровокували перепади також у теплосистемі.

"Тримаю ситуацію на особистому контролі. Сьогодні за моїм дорученням місто відвідав профільний заступник. Відбулася велика нарада щодо нагальної ситуації. Окрім оперативних рішень зосереджуємося на довгострокових. Це комплексна програма з модернізації підприємства-теплопостачальника. Додатково шукаємо інвестора для цього", - розповів очільник ОВА.

За його словами, мешканцям Кривого Рогу, чиї квартири були без опалення, також проведуть перерахунок.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, внаслідок ворожої атаки пошкоджена одна із ліній електропередачі, що забезпечує зв'язок Запорізької атомної електростанції з українською енергосистемою. Через обстріли росіян аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від безпекової ситуації та з дозволу військових.

Головне