У Конгресі закликали Білий дім дати Україні далекобійні ATACMS та хоча б один Abrams

У Конгресі закликали Білий дім дати Україні далекобійні ATACMS та хоча б один Abrams

Україні потрібні танки та ракети ATACMS з дальністю до 300 км для протистояння новому наступу російського окупаційного війська взимку. Про це заявив очільник комітету з іноземних справ Палати представників Майкл Маккол телеканалу ABC News. 

"Буде зимовий наступ росіян. Їм (українцям - ред.) потрібні танки на східному фланзі на Донбасі. Їм також потрібні ATACMS, артилерія великої дальності, щоб вдарити по Криму, де знаходяться іранські безпілотники", - наголосив він. 

Маккол наголосив на тому, що українські воїни дуже швидко опановували усі види озброєнь, які їм надавали союзники та ефективно використовували їх на полі бою. 

Він додав, що Білому дому слід відправити в Україну хоча б один свій основний бойовий танк M1 Abrams, щоб спонукати до цього й інші країни, Німеччину зокрема. 

«Якби ми оголосили, що збираємося надати танки «Абрамс», хоча б один… я чув, що Німеччина чекає, доки ми візьмемо на себе ініціативу. Тоді б вони поставили танки Leopard. Є близько 10 країн, які мають «Леопарди», але їм потрібно, щоб Німеччина підписала контракт», — сказала МакКол.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Естонія заявила, що передасть українській стороні всі наявні в країні артилерійські системи 155 мм калібру.

Головне