У Колумбії внаслідок зсуву ґрунту загинули 33 людини, переважно - діти (відео)

У Колумбії внаслідок зсуву ґрунту загинули 33 людини, переважно - діти (відео)

У результаті зсуву грунту в місті Кармен-де-Атрато на північному заході Колумбії загинуло 33 людини, багато з них перебували у будинках, намагаючись укритися від стихії.

Про трагедію повідомила віце-президент Колумбії Франсія Маркес.

Вона зазначила, що крім загиблих, близько 30 людей отримали поранення, і в основному це стосується дітей.

Також є інформація про місцевих мешканців, яких засипало землею, проте точна кількість ще невідома.

Дорога, що з'єднує міста Медельїн та Кібдо, вже була перекрита через кілька зсувів. Багато людей вирішили залишити свої автомобілі тут, намагаючись сховатися в будинках Кармен-де-Атрато від можливого наступного зсуву. Останній затягнув і будинки, що були поблизу, і транспортні засоби.

Через перекриття дороги рятувальникам важко досягти місця події. Мер Кармен-де-Атрато, Хайме Еррера, повідомив, що деякі люди залишаються під завалами та обломками, проте точна кількість постраждалих залишається невідомою. Президент Колумбії Густаво Прето обіцяв усю можливу допомогу постраждалому регіону Чоко, а сім'ям загиблих виплатити по одному мільйону песо (близько 9,6 тисяч гривень).

Нагадаємо, 1 січня в Японії оголосили евакуацію після землетрусу та попередження про цунамі. Спеціалісти наголошують, що висота хвиль подекуди буде сягати трьох метрів. Більше того, є попередження про нові землетруси.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Святошинському районі Києва 13 січня повторно прорвало каналізацію, що викликало затоплення бульвару Жуля Верна.

Головне