У Києві знеструмлено майже 20 000 споживачів

У Києві знеструмлено майже 20 000 споживачів

В результаті обстрілу у Києві відключилися лінії електропередачі та знеструмлено підстанції, що призвело до відключення 19 400 абонентів.

Про це повідомило Міністерство енергетики.

Відключена частина споживачів у Дніпровському та Деснянському районах.

Відзначається, що без електропостачання залишилися заклади охорони здоров’я. Характер пошкоджень наразі уточнюється. Енергетики планують відновити електропостачання для цих споживачів протягом трьох годин.

У Харкові після ранкового ракетного обстрілу також були пошкоджені електромережі, що призвело до відключення майже 1000 споживачів. Очікується, що їх електропостачання буде відновлено протягом дня.

Також у Миколаєві було відключено електропостачання для 220 побутових і 6 юридичних споживачів. Планується відновлення їхнього електропостачання до кінця дня після того, як це буде безпечно зробити.

"Масований ракетний обстріл не призвів до критичних порушень у роботі енергосистеми. Однак пошкоджено лінії у Києві, Харкові, Миколаєві. Знеструмлені побутові споживачі, зокрема заклади охорони здоров’я", - додали у міністерстві.

Нагадаємо, вранці 7 лютого війська рф здійснили 64 атаки повітряними засобами, включаючи ракети Х-101/Х-555/Х-55, Х-22, "Іскандери", "Калібри" та С-300, на території України. Протиповітряна оборона успішно знищила 44 ворожі цілі - 29 ракет та 15 БПЛА протягом ночі та ранку.

У столиці пошкоджено багатоповерховий будинок у Голосіївському районі, а також внаслідок уламків постраждало Деснянський та Дніпровський райони. Наразі відомо про 13 поранених внаслідок обстрілу міста, серед них - вагітна жінка.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, масований пуск ракет по Києву 7 лютого забрав життя щонайменше двох людей

Головне