У Києві затримали ймовірного вбивцю чиновника Запорізької міської ради

У Києві затримали ймовірного вбивцю чиновника Запорізької міської ради

Співробітники поліції встановили особу чоловіка, який може бути причетний до вбивства посадовця Запорізької міської ради Максима Денщіка. Про це повідомила пресслужба Запорізької обласної прокуратури.

За словами правоохоронців, зловмисник та співучасник вбивства після скоєного виїхали із Запоріжжя та переховувалися на території інших регіонів. 

Силовики затримали одного із чоловіків в Києві, іншого оголосили в розшук. Зловмисниками виявиличя чоловіки 21 та 33 років.

Варто зауважити, що для розкриття злочину було задіяно максимальну кількість особового складу оперативних, слідчих та превентивних підрозділів поліції. Правоохоронці допитали понад 1500 осіб, які могли б бути очевидцями трагедії. 

Фігуранту повідомили про підозру за фактом умисного вбивства (ст. 115 КК України).

У Запоріжжі вранці 11 червня було скоєно замах на чиновника міської ради Максима Денщіка. Від отриманих поранень чоловік помер під час реанімаційних заходів. У день злочину в спланований час кілери чекали на посадовця біля його будинку. 

До травня Денщік обіймав посаду директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради, згодом був тимчасово відсторонений від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування. 

Нагадаємо, що СБУ та Нацполіція затримали депутата Ужгородської міськради, який вимагав хабарі за відстрочку від мобілізації.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ заочно повідомили про підозру очільнику російської катівні на тимчасово окупованій Луганщині Ігорю Охріменку. Його звинувачують у тривалому утриманні ув'язнених без їжі та води, а також у симуляції їхнього розстрілу.

Головне