У Києві школярів з собакою не впустили до укриття під час тривоги: розпочато кримінальне провадження

У Києві школярів з собакою не впустили до укриття під час тривоги: розпочато кримінальне провадження

Прокуратура відкрила провадження за фактом перешкоджання доступу дітей до приміщення шкільного укриття під час повітряної тривоги. Інцидент стався у Києві 14 грудня, охоронець не впустив двох школярів до сховища, бо вони були з собакою.

Як інформує пресслужба Нацполіції, напередодні близько 15:30 двоє учнів однієї зі шкіл столичного Святошинського району не змогли потрапити до укриття навчального закладу. Брата та сестру - 2011 та 2012 року народження - не пустили всередину через те, що разом з ними був їхній домашній улюбленець - пес породу мальтіпу (змішана порода пуделя та мальтійської болонки).

Журналістка Тетяна Даниленко розповіла, що батько цих дітей - Юрій Овчинніков - воював у складі ССО "Азов" та загинув торік на Запоріжжі.  

"Охоронець прогнав школярів, коли ті відмовилися лишати песика на вулиці. Поки Саша і Богдан бігли шукати інше сховище, у них над головами збили ракету", - написала вона. 

За її даними, директорка школи №40 дії охоронця виправдала тим, що у інших осіб, які на той момент перебували в укритті могла бути алергія на собак.

Правоохоронні органи розпочали провадження за фактом залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпеці.

Нагадаємо, у ніч на на 1 червня у столиці троє людей загинули, бо не змогли потрапити в зачинене укриття. Мешканець Києва, який проживає у Деснянському районі розповів, що того дня загинула його дружина - вона з дочкою побігла в укриття, втім воно було закрите. У той момент туди влучив уламок від ракети.

Після цього міська влада вирішила тримати всі об'єкти захисту цивільного населення у місті відчиненими постійно. Чотирьом затриманим у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття в Києві, повідомлено про підозру. Троє з них є працівниками медзакладу, ще один чоловік – охоронець.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на сьогодні лише третина дітей в Україні має змогу ходити в дитячі садочки і школи, адже інші заклади не мають поруч укриттів.

Головне