У Києві розкрили мережу з продажу таблеток для схуднення з психотропними речовинами

У Києві розкрили мережу з продажу таблеток для схуднення з психотропними речовинами

Правоохоронці у Києві викрили організовану групу, яка через Інтернет-магазин та соцмережі збувала таблетки для схуднення, що містили психотропни речовини.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 25-річний мешканець Києва організував та очолив злочинну групу, яка займалася збутом таблеток для схуднення, що містять сибутрамін - психотропну речовину. До складу групи входило четверо осіб.

Організатор групи відповідав за постачання великих партій пігулок, їх фасування та подальший збут. Також він контролював діяльність інших учасників, складав графіки роботи, розподіляв зароблені кошти та вів облік продажів. Учасники злочинної групи відповідали за роздрібний продаж пігулок через інтернет-магазин та соціальні мережі. Замовлення надсилалися поштою по всій території України.

Протягом досудового розслідування правоохоронці провели чотири контрольовані закупки пігулок на загальну суму 65 тисяч гривень. Під час обшуків у помешканнях фігурантів та їхньому офісі було вилучено понад 30 тисяч пігулок з вмістом сибутраміну. Загальна вартість вилученого становить понад 3,6 мільйона гривень.

За процесуального керівництва прокуратури Києва, учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів у сфері незаконного обігу психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України). Усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції Києва за підтримки Служби безпеки України.

Як писав “Ми-Україна” раніше, військово-морські сили Мексики здійснили операцію з перехоплення наркотиків у п'ятницю, 19 жовтня, встановивши новий національний рекорд за обсягом вилученої контрабанди.

Головне