У Києві почнуть вмикати опалення у житлових будинках 16 жовтня

У Києві почнуть вмикати опалення у житлових будинках 16 жовтня

У Києві у понеділок, 16 жовтня, розпочинають увімкнення опалення в житлових будинках. Це пов'язано з очікуваним падінням температури та запуском централізованої системи теплопостачання у столиці.

Про це оголосив міський голова Віталій Кличко у Telegram.

З 17 жовтня синоптики прогнозують стабільний спад температури, тому розпочати опалювальний сезон вважається обґрунтованим. Перед включенням централізованої системи опалення, однієї з найбільших в Європі (з близько трьома тисячами кілометрів теплових мереж), необхідно кілька днів.

Мер Віталій Кличко пояснив, що це рішення було ухвалено для запобігання масового використання жителями Києва електричних обігрівачів, що може призвести до перевантаження системи електропостачання.

Він також підкреслив, що всі служби столиці, відповідальні за запуск і проведення опалювального сезону, працюють в посилений режим, щоб забезпечити мешканців Києва необхідними сервісами.

Читайте також: Опалювальний сезон 2023-2024: чи будемо зі світлом і теплом та як їх заощадити

У Києві станом на 11 жовтня комунальники вже підключили до тепла понад 60 будівель. 

Відомо, що всі будинки належать до соціальної інфраструктури. Опалення вже увімкнули у пʼяти школах, 17 дитячих садках, 14 адмінбудівлях та закладах соціально-побутового спрямування, а також 25 медзакладах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ворог за минулу добу скинув на південь близько 30 КАБів.

Головне