У Києві комендантську годину за рік порушила понад 41 тис людей

У Києві комендантську годину за рік порушила понад 41 тис людей

У Києві комендантську годину протягом останнього року порушила понад 41 тис. людей.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції в Києві у коментарі hromadske. Загальна кількість порушників у столиці становить 41 394 осіб.

Із усіх них 40 017 киян були доставлені до управлінь поліції для встановлення подальших дій. При цьому за порушення комендантської години покарання не передбачене. У поліції підкреслили, що притягнути до відповідальності можуть лише тих, хто вчиняє кримінальне чи адміністративне правопорушення.

Патрульні за потреби мають право перевірити посвідчення, документи, які посвідчують особу або підтверджують громадянство України чи спеціальний статус людини. Якщо у людини немає документів, то правоохоронці мають право затримати та доставити до органів або підрозділів Національної поліції для встановлення особи. Крім того, вони можуть провести огляд речей, транспортного засобу, багажу або вантажів.

Наприкінці жовтня у Верховній Раді України був зареєстрований проєкт закону, який розробили також з Міністерством внутрішніх справ і поліцією. Згідно з проєктом, штрафи за порушення комендантської години встановлять від 8500 до 17 000 гривень. Для бізнесу штрфи будуть більшими - від 51 до 102 тис. гривень.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві тимчасово заборонили створювати нові мурали. Заборона буде діяти до моменту створення міською радою відкритого механізму погодження ескізів.

Головне