У Києві до Дня незалежності відкрили виставку понад 300 творів українських художників

У Києві до Дня незалежності відкрили виставку понад 300 творів українських художників

У столичному Центральному Будинку художника відкрилася значуща мистецька подія. Національна спілка художників України представила два амбітні проєкти, що охоплюють понад 300 творів провідних українських митців з усіх регіонів країни.

Експозиція, приурочена до Дня незалежності України, демонструє розвиток вітчизняного мистецтва за останні 32 роки. Відвідувачі мають унікальну можливість ознайомитися з роботами таких визначних майстрів, як Микола Максименко, Андрій Антонюк, Тетяна Яблонська, Анатолій Криволап та Віктор Ковтун. Виставка вражає різноманіттям стилів та технік, об'єднаних спільною патріотичною ідеєю.

Окремою частиною експозиції стали твори лауреатів престижної Національної премії імені Тараса Шевченка, створені з 1991 року.

На урочистому відкритті були присутні визначні діячі культури, дипломати та представники духовенства, що підкреслює важливість події для культурного життя країни.

Виставка триватиме до 15 вересня.

Нагадаємо, в Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який, ймовірно, погрожував пістолетом працівникам ТЦК та СП під час перевірки військово-облікових даних. Про це повідомляє поліція регіону.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за матеріалами СБУ, суд присудив 14 років ув’язнення юристу, який шпигував за блокпостами у Краматорську та планував втечу до росії. Колаборант передавав координати українських військових позицій російським спецслужбам.

Головне