У Києві бракує водіїв громадського транспорту: у "Київпастрансі" пояснили причину

У Києві бракує водіїв громадського транспорту: у

Столичний "Київпастранс" зіткнувся із гострою проблемою нестачі кадрів. Йдеться про водіїв тролейбусів, трамваїв та автобусів, яких не вистачає для забезпечення перевезень на низці напрямків. 

У комунальному підприємстві пояснили, що це відбувається через те, що багато водіїв пішли боронити Україну від ворога на війну..

"Дійсно ми відчуваємо через це дефіцит працівників на тих напрямках, які нам критично необхідні для роботи. У нас недобір водіїв, а швидко відновити прогалину ми не можемо", - прокоментував "Київпастрансу" Олега Грищак в ефірі "Громадського радіо". 

Як відомо, у Києві, починаючи з 8 грудня, було організовано рух наземного транспорту, який має дублювати маршрути закритих станцій "синьої" гілки підземки. З цією метою було запущено близько сотні маршрутів - 77 автобусів та 20 тролейбусів. Того дня потяги метро у Києві зупинили роботу через затоплення тунелю. Користувачі соцмереж опублікували кадри, як вода пішла на колії.

Нагадаємо, столична влада запевнила, що надзвичайної події в підземці не сталось. У КМДА пояснили, що працівники "Київметрополітену" уважно стежили за потраплянням води та виносом піску в тунелі між станціями "Деміївська" і "Либідська" на ділянці 14 метрів. А як тільки з'явилась загроза його руйнування було прийнято рішення щодо зупинення транспорту руху потягів метрополітену. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у "Київському метрополітені" вранці у середу, 13 грудня, відбуваються обшуки. Окрім того, слідчі дії правоохоронні органи нині проводять також у "Метробуді" та низці підрозділів КМДА. Слідчі займаються становлення осіб, з вини яких раніше цього місяця сталась втрата герметичності тунелю столичного метро з подальшим його затопленням. 

Головне