У Києві біля залізничних колій виявили 20 кг ртуті (відео)

У Києві біля залізничних колій виявили 20 кг ртуті (відео)

У Києві було повідомлено про наявність контейнера із невідомим вмістом поруч із залізничними коліями у Дніпровському районі. Пізніше виявилося, що всередині цього контейнера знаходилося близько 20 кілограмів ртути.

Про це повідомило Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві.

За інформацією служби, о 12:52 надійшло повідомлення про наявність контейнера із невідомою речовиною біля залізничних колій. Коли рятувальники прибули на місце, хіміки визначили, що в металевому контейнері міститься приблизно 20 кілограмів ртути.

Зазначається, що ртуть було герметично упаковано і передано для подальшої утилізації. Обставини цього випадку будуть розслідуватися правоохоронними органами.

Подібний інцидент також трапився 13 листопада на Львівщині. У Дрогобичах рятувальникам повідомили про те, що під час проведення земельних робіт у місті виявлено невідому речовину, яка знаходилася у герметично закритій посудині.

На місце виклику виїхала оперативна група Дрогобицького районного управління. Під час перевірки виявилося, що у скляній посудині об'ємом 0,5 літра міститься ртуть вагою 5 кілограмів.

Знайдену речовину передали представникам відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дрогобицької міської ради для зберігання та подальшої утилізації.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, як і торік харківська влада вирішила не відзначатиме зимові свята на майдані Свободи, як це було до повномасштабної агресії рф. Головний святковий символ - новорічну ялинку - знову буде встановлено в метро.
 

Головне