У Києві 18-річний хлопець орендував квартиру біля аеродрому, щоб шпигувати за літаками ЗСУ

У Києві 18-річний хлопець орендував квартиру біля аеродрому, щоб шпигувати за літаками ЗСУ

Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який у Києві орендував квартиру біля аеродрому, щоб шпигувати за літаками ЗСУ. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Також зрадника цікавили напрямки та інтенсивність польотів повітряних суден українських військ.

“Для збору розвідінформації російський агент оселився на декілька днів в орендованій квартирі поблизу місцевого аеродрому. Разом з цим фігурант розвідував геолокації комплексів протиповітряної оборони ЗСУ та з’ясовував точність ворожих «прильотів» по енергооб’єктах”, - йдеться в повідомленні.

Силовики затримали хлопця, коли він проводив дорозвідку поблизу енергогенеруючого підприємства у Києві.

Відомо, що зловмисника завербував кадровий співробітник ФСБ. 

Варто зазначити, що російський агент схвалював повномасштабну війну російської федерації проти України.  

Співробітники СБУ встановили, що український зрадник спілкувався зі своїм російським куратором через анонімний чат. За виконання завдань хлопець отримував від ФСБ кошти, які надходили на його банківську картку.

Зазначається, що слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала російського шпигуна, який встановив веб-камери поблизу Миколаївського морпорту та відстежував дії українських військових кораблів

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України викрила ще одного поплічника росіян - чоловік співпрацював з російськими військами під час окупації Харківщини та допомагав їм мінувати поля.

Головне