У Херсоні відкрилось консульство Греції

У Херсоні відкрилось консульство Греції

У Херсоні у середу, 4 жовтня, відбулась церемонія відкриття Почесного Консульства Греції. Про це повідомив очільник місцевої ОВА Олександр Прокудін. 

Він розповів, що вже встиг поговорити із Почесним Консулом Грецької Республіки у Херсоні Пантелеймоном Бумбурасом. Сторони обговорили про нагальні потреби Херсонщини та населення області.

“Бумбурас давно став нашим надійним партнером. І завдяки його фонду жителі регіону та військові отримували необхідну допомогу”, - зазначив Прокудін.

Як відомо, Херсон та область щоденно обстрілюється росіянами практично з усіх наявних у них видів озброєння. Ворог вкриває Херсонщині з танків, артилерії, реактивних систем залпового вогню, а також застосовує авіацію та дрони. Так, лише за минулу добу росіяни понад 100 разів відкривали вогонь по мирних містах, селищах та села регіону. В цілому агресор випустив майже 800 снарядів. 

Окупанти били по житлових масивах, навчальних та адміністративних закладах, також влучили у церкву, завод агропідприємство. Минлої доби росіяни вбили одну людину, ще 16 - поранили. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 3 жовтня стало відомо, що Данія відкриє офіс посольства в Миколаєві. Також країна виділить 20 мільйонів датських крон (2,8 мільйона доларів) на підтримку кібербезпеки України.

 

 

Головне