Данія відкриває офіс посольства в Миколаєві й надає Україні 2,8 млн доларів на кібербезпеку

Данія відкриває офіс посольства в Миколаєві й надає Україні 2,8 млн доларів на кібербезпеку

Данія відкриє офіс посольства в Миколаєві. Також країна виділить 20 мільйонів датських крон (2,8 мільйона доларів) на підтримку кібербезпеки України.

Про це повідомили в данському МЗС.

"Офіс посольства є важливим символом дуже тісного партнерства, яке склалося між Данією та Миколаєвом", — зазначив міністр закордонних справ Ларс Льокке Расмуссен.

Нова установа сприятиме діалогу з регіональною та місцевою владою. Потреби України у відбудові узгоджуватимуться з данськими організаціями й експертами в секторах водопостачання, енергетики й відходів.

Місце розташування офісу посольства в Миколаєві вже визначили. Також призначили данського дипломата, який його очолюватиме, і найняли низку працівників. Коли офіс посольства повністю укомплектують, міністр закордонних справ очолить його офіційне відкриття.

Нагадаємо, у понеділок вранці, 2 жовтня, росіяни вчергове накрили Херсон з артилерії. Під обстріл по середмістю потрапив поліцейський автомобіль, постраждало двоє правоохоронців та ще двоє цивільних.

Як повідомляли “Ми-Україна”, російські окупанти зранку у понеділок, 2 жовтня, обстріляли з С-300 по Харків та область. В обласному центрі пролунало щонайменше п’ять вибухів.

Головне