У Харкові затримали інженерів-проектувальників, які допомагали рф підключити ЗАЕС до "Росатома", - СБУ

У Харкові затримали інженерів-проектувальників, які допомагали рф підключити ЗАЕС до

У Харкові затримали шістьох колишніх посадовців проєктних інститутів України, яких підозрюють у роботі на "Росатом", що перебуває під санкціями. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Мова про шістьох колишніх посадовців проектних інститутів України, які працювали на підсанкційний російськи “Росатом”, зокрема розробляли науково-дослідну та проектну документацію для модернізації російських атомних станцій - Курську, Ростовську, Нововоронезьку та Балаковську АЕС.

Цих же людей росіяни планували залучити до виконання високотехнологічних робіт на тимчасово захопленій частині території на півдні України. Там фігуранти мали допомогти окупантам повністю інтегрувати ЗАЕС до енергетичної системи рф.

Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, на Львівщині затримали начальника служби кінологічного забезпечення Західного регіонального управління Держприкордонслужби. Полковник за хабар обіцяв знайомому, "вирішити питання" з правоохоронними органами. Про це повідомляє СБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська армія вночі та вранці 8 квітня атакувала Нікополь та Нікопольський район ударним дронами та артилерійським вогнем. В результаті ранкового обстрілу є поранені. 

Головне