У Харкові троє чоловіків постануть перед судом, які причетні до жорстокого вбивства на замовлення

У Харкові троє чоловіків постануть перед судом, які причетні до жорстокого вбивства на замовлення

Харківською окружною прокуратурою затверджено обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків за жорстоке вбивство на замовлення, яке було вчинено з особливою жорстокістю у березні 2024 року у Харкові.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. 

За даними слідства, у березні 2024 року двоє з обвинувачених вбили 34-річного чоловіка у лісовому масиві поблизу вул. Рудничної в Харкові, знімаючи злочин на камеру телефона. Потерпілому завдали щонайменше 200 ударів металевим ломом та дерев'яною битою, після чого він помер на місці.

Обвинуваченими є 33-річний раніше судимий чоловік, 42-річний мешканець села Мурафа, а також ще один фігурант, який перебуває в ув'язненні в Харківському слідчому ізоляторі. 33-річний обвинувачений, розуміючи, що сам не впорається, звернувся до свого товариша, що відбуває покарання, і організував участь останнього у злочині “дистанційно”. Товариш допоміг йому знайти спільника - 42-річного мешканця Мурафи.

Зловмисники затримані за ст. 208 КПК України і перебувають під вартою. Вони постануть перед Червонозаводським районним судом Харкова. Максимальна санкція за вчинені злочини довічне позбавлення волі.

Головний фігурант, замовник вбивства, наразі переховується від слідства, і вирішується питання про оголошення його у розшук. Досудове розслідування проводить СВ ВП №3 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області.

Як писали “Ми-Україна” раніше, адвокат родини Ірини Фаріон, Наталія Романик, заявила про намір домагатися перекваліфікації справи, щоб вбивця мовознавиці отримав довічне ув'язнення.

Головне