У Харкові повернули погодинні відключення світла: як довго вони триватимуть

У Харкові повернули погодинні відключення світла: як довго вони триватимуть

У Харкові знову запроваджують графіки погодинних відключень світла через ненадійність у системі. Про це заявили у Міністерстві енергетики України.

У відомстві наголосили, що у регіоні спостерігається недостатність локальної генерації, тож відключення є вимушеним кроком.

"У Харкові енергетики змушені повернутися до застосування графіків погодинних відключень Це пов’язано з ненадійністю системи передачі електроенергії після масштабних ворожих атак, а також недостатністю локальної генерації внаслідок руйнування електростанцій та зростання споживання", - йдеться у повідомленні.

В Міненерго додали, що графіки будуть діяти до повної стабілізації ситуації та залежатимуть від рівня споживання і наслідків можливих подальших атак. 

"Енергетики працюють 24/7, аби харків’яни та всі українці були зі світлом та теплом", - наголосили у Міністерстві енергетики.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Одесі сталося аварійне відключення обладнання на одній із підстанцій "Укренерго". Тимчасово без світла Хаджибейський та Київський райони. 

Головне